At rejse sig er at leve

Vi falder alle på et tidspunkt. For sådan er livet. Nogle fald er små og vi rammer nærmest ikke jorden. Andre  giver skrammer og måske blivende ar. Alles veje har bump, og når man rammer sådan en forhindring er man sjældent i tvivl om, at man lever. For det kan mærkes – oftest både fysisk og psykisk.

Citatet i overskriften får mig altid til at tænke på min makker Nickolai Damgaard.  Hans skift af karriere var et sådant bump. Et bump efterfulgt af et dybt sort hul indeni. Fanget i et negativt tanke- og følelseskaos fandt Nickolai sig selv mange gange med ønsket om at komme væk fra denne verden. Tage en smutvej til himmeriget og få gjort en ende på sine lidelser.  Ja manden, der ellers er den gladeste og mest positive energibombe, jeg nogensinde har mødt, var langt langt ude i sindets mørkeste afkroge.

Fra bunden af dette sorte hul rejste han sig langsomt med støtte og inspiration fra sine nærmeste. På egen krop mærkede Nickolai, hvordan en sund livsstil med bevægelse og den rigtige kost løftede og helbredte ham både fysisk og psykisk. For ja det hele hænger sammen! Han måtte sande, at den visdom, som hans mor og far havde prædiket hele barn- og ungdommen var rigtig. Av! Ja det gør sgu ondt at give sine forældre ret.

Fra tøjbranchens mere overfladiske og hurtige liv skiftede han derfor retning og fandt ind på sin vej. Den vej, som stadig i dag giver mening og glæde for ham.  For dem af jer, som ikke kender Nickolai, kan jeg fortælle, at han lever af at inspirere andre til at skabe sundhed i deres liv.

Så nogle gange må vi altså falde for at kunne rejse os og se verden fra en anden vinkel. Herved kan vi, hvis vi tør modtage en af største gaver i livet. Nemlig at følge den vej, som skaber lykke. Og én ting er sikkert. Vi kan kun skabe vores egen lykke. Andre kan ikke.

Mit indlæg i dag slutter af med et digt, som jeg modtog af en kær veninde fra Australien, da jeg tilbage i forrige årtusind var udvekslingsstudent i Perth. Hun lærte mig om nogen, at viljen til at ville giver evnen til at kunne.

 

There is a star

Shining a far

Beckoning you my friend

Life is a climb

Most of the time

But you’ll get there

In the end

When ever you fall

And falls will come

Whatever the trouble and pain

Pick yourself up

Dust yourself down

And start all over again.

 

/Maria – Naturlægen.

Damgaard, Nickolai

Happy Lifesafers CVR: 40031588
Nygade 24, 8500 Grenaa
Mail: team@livs-vejen.dk
Tlf.: 2990 9728 


© 2018 LIVS-VEJEN.dk