Følelsernes karrusel

Måske du kender det?

At være fanget i dine følelser. Det er som at stå på en karrusel, man ikke kan komme af. Tankerne hvirvler rundt i sindet og efterlader det indre i en form for undtagelsestilstand, hvor handling ikke er en mulighed. Al rationel og logisk tænkning er undertrykt til fordel for en fysisk udefinerbar størrelse. Følelsen.

Måske følelsen er skabt på baggrund af en velkendt situation. Eller måske du ikke aner, hvad der egentlig har fremkaldt den. Uanset hvad – er følelsen altid sand. Følelser lyver ikke. Den kompetence er ikke en del af deres barndomslære.

I mine mere filosofiske øjeblikke har jeg tænkt meget over, hvad følelser er, og hvorfor vi har dem.

I min optik er følelser først og fremmest bindeleddet mellem tanke og krop. Følelserne skabes af tankerne og mærkes eller udtrykkes i kroppen.

Formålet er bevægelse. Følelserne er dén motivation, der får os til at bevæge os i enten tanke eller krop. Alle følelser er ligeværdige og nødvendige, for de er alle med til at få os på rette spor. Rent adfærdsmæssigt. Følelserne ER vores indre kompas.

 

En vigtig pointe er dog, at vi ikke skal sidde fast i en følelse. Altså hoppe på en karrusel, som ikke kan stoppes. En følelse skal gennemleves og afløses af en ny følelse. Præcis, som de små børn gør. Min 3 årige datter er et pragteksemplar udi følelser. På 20 min kan hun komme hele følelsesregistret igennem. Hysteri, vrede, tristhed, jalousi, glæde og lykke. Hun hænger ikke fast i én følelse. Tværtimod. At moderen så efterfølgende ofte hænger fast i en følelse af uforståelighed er en anden sag.

I mit indre univers kommer jeg ofte til at hoppe på en negativ følelses-karrusel. Måske du også kender det? At nye udfordringer som det første får frygt og tvivl til insisterende at klæbe til dig som en igle.

En klog kvinde sagde i den forbindelse til mig ”din lykke ligger lige uden for din comfortzone”. Jeg har på fornemmelsen, at hun har ret. Derfor har jeg lavet et lille afskedsdigt til nogle ”venner”, som jeg har brugt ALT for lang tid sammen med!

 

Måske du skal gøre det samme 🙂

 

Et sundt farvel

Frygt, tvivl og skepsis

Følelsernes sepsis

I fortærer min sjæl

Mens sindet gir et vræl

 

Forsvind ud af mit liv

Efterlad mig dybt naiv

I troen på de højere magter

Sandheden jeg jagter

 

Skrid pomfrit blev der sagt

Flugtvejen er oplagt

En enkeltbillet i Batmans jet

Kæft det er let

 

Hvil i fred dystre bæster

I er ubudne gæster

Lyset lades nu ind

Tillidens tro følgesvend

 

/Naturlægen.

 

 

Happy Lifesafers CVR: 40031588
Nygade 24, 8500 Grenaa
Mail: team@livs-vejen.dk
Tlf.: 2990 9728 


© 2018 LIVS-VEJEN.dk