Lige børn leger bedst

I min barndom blev jeg præsenteret for dette ordsprog. Jeg forstod det ikke. For hvad er lige børn. Er de lige høje, er de lige grimme eller er de helt rette linealer uden krumninger i kroppen. Den dag i dag forstår jeg nok udtrykket lidt bedre. Altså ligesindede. Det at omgive sig med mennesker, som har samme tanker omkring vigtige ting i livet er bare rart, trygt og energiskabende. Så skal man ikke forklare sig eller undskylde hele tiden. Det er da befriende. Ikke at mennesker med andre holdninger til livet skal skæres væk. For det er også rart og nødvendigt at blive udfordret på sine kerneværdier. Vi skal nemlig hele tiden lære at mærke efter og at tage stilling til om noget har forandret sig. For vi mennesker er dynamiske væsener – intet i vores liv er statisk og oftest heller ikke vores holdninger. Altid skal vi være åbne for forandring. Ellers dør vi i vores indre.

Faktisk var det egentlig ikke det med ”lige”, som fik mig til at tænke på ordsproget. Det var ”leger”. I denne uge havde jeg nemlig en god samtale med en ven omkring temaet ”livet skal leges mere”.  Begge glemmer vi nogle gange legen og tager overansvar for livet. Det er sgu ikke sundt! Og i hvert fald ikke så sjovt. Som barn var jeg meget legende og drømmende. Mine lege involverede ofte noget med fysisk aktivitet. Jeg elskede alt med en bold og at lege kickboksning med min lillebror. Som voksen har jeg i hverdagens logistikhelvede lagt det på hylden, og bildt mig selv ind, at sådan skal voksenlivet nok være. Men gu’ skal det ej. Vi skal beholde vores indre legebarn inden i os, og huske at stimulere og aktivere det. Vi skal bevæge os, det er en grundpille i at opretholde et sundt liv på alle planer.

Derfor vil jeg købe mig et par nye fodboldstøvler og begynde på det lokale fodboldhold igen. Samtidig glæder jeg mig simpelthen så meget til Anna Bogdanovas små træningsprogrammer, som vi skal arbejde med på Livsvejen. 15 minutter nogle gange om ugen – det må da kunne integreres i min hverdag. Måske sammen med mine børn – så både de og mit indre legebarn stimuleres. Det er da win win. Ja længe leve Anna Bogdanova, som har gennemskuet en vigtig pointe. Nemlig, at det ikke kun er kvantiteten men også kvaliteten, som tæller.

Så ugens lille tip: Slip ansvaret, leg mere og mærk glæden. Det er vejen frem til succes.

/Naturlægen

Anna Bogdanova

Happy Lifesafers CVR: 40031588
Nygade 24, 8500 Grenaa
Mail: team@livs-vejen.dk
Tlf.: 2990 9728 


© 2018 LIVS-VEJEN.dk