Overbevisninger – et filter og en drivkraft!

Til sammenkomster i min familie er der altid 2 forskellige overbevisninger, der konkurrer på opmærksomheden. Synligheden er særligt stor, når vi sidder samlet omkring et overdådigt bord med rigelige mængder mad.

Overbevisningerne lyder: ”Hellere levne end revne” eller ”hellere skide det ud end smide det ud”.

Som observerende part er det en evig læren ud i menneskets psykologi at deltage i sådan en sammenkomst. Ikke mindst fordi disse overbevisninger går meget dybere end blot til maden. For den ene er mådeholdenhed en dyd, mens den anden ikke lader noget gå til spilde.

I samtaler kan man næsten fornemme, hvordan overbevisningerne udfordrer hinandens frekvens. De duellerer, som var det en tyr overfor et rødt klæde. Tro mig, det kan være som midt i en krigszone og på samme tid utroligt underholdende!

Ikke at jeg her skal udlevere hele min familie eller gøre mig til dommer for, hvad der er rigtigt. For det rigtige for den enkelte, er ikke nødvendigvis det rigtige for alle. Samtidig ville det være enormt kedeligt og uinspirerende, hvis vi alle tænkte ens.

Måske det mest hensigtsmæssige ej heller er en enten-eller, men en mere dynamisk løsning, hvor man skifter mellem at levne og skide.
Måske vi har brug for begge overbevisninger i vores liv på hver deres rette tid og sted. For hvem ved, om det man levner faktisk er den bedste mundfuld, man nogensinde kommer til at smage. Livets dessert. Eller omvendt – gad vide om man opfatter alle nuancer i det man indtager, hvis målet blot er at rydde bordet. Nøjagtigt som mange andre ting i livet er svaret herpå hverken simpelt eller enkelt.

For tiden er overbevisninger et emne, som tiltrækker min opmærksomhed. Overbevisninger er leveregler vi har skabt på baggrund af tidligere følelsesmæssige oplevelser. Måske vi endda har arvet overbevisninger fra vores forfædre.
Overbevisningerne har kæmpe indflydelse på, hvordan vi lever vores liv, og om vi formår at udnytte vores livspotentiale. Ofte har vi ubevidst en eller flere overbevisninger, som konstant spænder ben og sender os på omveje eller måske i den helt forkerte retning. Husk her, at en overbevisning ikke (nødvendigvis) er virkelighed, så lev ikke dit liv på en løgn. Altså en løgn om dig selv, hvem du er, hvad du kan eller ikke kan.

At få øje på en uhensigtsmæssig overbevisning og arbejde med at ændre den, kan være afgørende for pludselig at lykkes. For mig vendte livet, da jeg gjorde op med en overbevisning om, at livet som selvstændig uden et økonomisk sikkerhedsnet er for risikabelt at leve.
I stedet for at lade mit liv styre af frygt tilvalgte jeg drømmen.

Derved blev Naturlægen skabt.

/Naturlægen.

overbevisninger

Happy Lifesafers CVR: 40031588
Nygade 24, 8500 Grenaa
Mail: team@livs-vejen.dk
Tlf.: 2990 9728 


© 2018 LIVS-VEJEN.dk